Reception

press to zoom

Lobby Seating

press to zoom

Mother's Room

press to zoom

Reception

press to zoom
1/4

601 Penn North

Revit, Enscape, Photoshop, & Illustrator

Objective

The objective of this project is to develop an understanding of workplace deisgn through evidence-based research. The focus is on rethinking office space for the hybird working environment normalized by the COVID-19 pandemic. The 14,000 square foot space is divided between three separate companies with a shared reception area and mother’s room.

Concept

Creative Firm - Reception & Resource Library

press to zoom

Creative Firm - Public Workspace

press to zoom

Creative Firm - Public Workspace

press to zoom

Creative Firm - Reception & Resource Library

press to zoom
1/3

Non-Profit - Public Workspace

press to zoom

Non-Profit - Media Library

press to zoom

Tech - Private Phone Booths

press to zoom

Non-Profit - Public Workspace

press to zoom
1/5

The design is centered around combining the ideals of neoclassicism and organic architecture to create the new “domestic workplace”. The design responds to the site’s Neoclassical heritage and incorporate each company’s values into their unique space plan.

Solution

Employee well-being is improved by the use of height-adjustable, ergonomic workstations  which allow employess to make movement a part of their day. There is a mix of private thinking areas and public workstations, with less allocated to executive staff.


Social distancing is enforced and enough space and storage is be provided for employees to do their work effectively, while soundproofing and visual barriers reduce the potential for distraction.

 

Because this design puts the focus on the well-being of the employess in order to maximize their creativity, it will inspire groundbreaking innovation, enrich the work experience, and improve employee satisfaction, health, and happiness.